#


Politieberichten

Politieberichten

7e verkeersdode voor Nickerie

De 63-jarige fietser Harold Groeneveld, die op donderdag jongstleden betrokken was geraakt bij een aanrijding, is in de vroege ochtend van zaterdag overleden. Groeneveld werd afgelopen donderdag 24 juni omstreeks acht uur ’s morgens aan de Waterloostraat te Nickerie aangereden door een automobiliste. Het slachtoffer reed op die bewuste  morgen aan de rechterzijde  van de weg  en kwam op een gegeven moment voor de auto terecht, die als “tegenligger” kwam aangereden. Hij werd zwaar gewond opgenomen in het Streekziekenhuis Nickerie, waar hij een dag daarna de geest gaf.

Bromfietser doodgereden door dronkaard

De 47-jarige bromfietser Samirin Mansoor werd op zaterdagavond 25 juni aangereden door een bestelbusbestuurder en is kort daarna overleden. De bestelbusbestuurder M.M. en het latere slachtoffer reden omstreeks elf uur ’s avonds  over de Pandit Tilakdarieweg en wel in dezelfde rijrichting. Op een gegeven moment werd Mansoor geschept door de bestelbus. Na ettelijke meters kwam hij op te weg te vallen en overleed kort daarna ter plaatse. M.M. verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. In eerste instantie overlegde hij een vervallen internationaal rijbewijs, aangezien hij een Nederlander van Surinaamse afkomst is. Na te zijn ontnuchterd overlegde M.M. wel een geldig internationaal rijbewijs. M.M. is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor sectie in beslag genomen. Vermeldenswaard is, dat voordat M.M. de bromfietser aanreed hij eerst tegen een personenauto opbotste die ook op de Pandit Tilakdarieweg reed. Na die botsing reed M.M. door en reed vervolgens de bromfietser aan. Mansoor is de 37e verkeersdode van dit jaar.

Tractorbestuurder verongelukt

De 44-jarige tractorbestuurder Rainsing Bachasing is zondagmorgen verongelukt op een rijstveld langs de Gangaram Pandayweg te Calcutta in het district Saramacca. Terwijl hij als tractorbestuurder bezig was te werken op het veld kantelde de tractor achterwaarts, waardoor Bachasing bekneld raakte onder de tractor en ter plaatse kwam te overlijden.

Lijk aangespoeld

Het lijk van een hindostaanse man is gistermorgen omstreeks zeven uur aangespoeld bij het pompgemaal ter hoogte van de EBS langs de Surinamerivier. Het lichaam was gekleed in een grijze lange broek,een lichtblauwe ondertrui en een blauw hemd met lange mouwen. Het lijk is in beslag genomen.

Papietje alweer opgesloten

S.T. alias Papietje werd zondagmiddag door een supermarkt-exploitant, diens zoon en een vriend van de zoon aangehouden op de hoek van de Slagbal-en Honkbalstraat. Kort daarvoor had Papietje twee flessen whisky en een blik bier uit de winkel gestolen. Hij had deze spullen van de rekken gehaald en was naar de toonbank gelopen alsof hij voor deze alcoholische dranken wilde betalen. In plaats daarvan rende Papietje weg met de goederen. Hij werd achterna gezeten en aangehouden op de hierboven genoemde kruising. Bij die gelegenheid werd Papietje  gewelddadig . Hij sloeg een  van zijn achtervolgers met een van de whisky-flessen op het hoofd en wel zodanig, dat die een verwonding aan het hoofd opliep. De achtervolgers gingen Papietje toen te lijf, waarbij hij met een eind hout op het hoofd werd geslagen. Hij liep daarbij een verwonding op  aan het hoofd. De ingeschakelde politie trof beide partijen aan waarbij Papietje en de andere gewonde naar de Spoed Eisende Hulp van het A.Z. werden overgebracht voor medische behandeling. De verwondingen waren van dien aard, dat  Papietje en zijn achtervolger na behandeling naar huis mochten. Papietje werd echter aangehouden en opgesloten op het politiebureau Latour. De zaak is in onderzoek bij de politie van Latour. Papietje,een man van middelbare leeftijd, is vaker in aanraking gekomen met de politie en de justitie ter zake van onder meer diefstal. Hij werd enkele weken geleden uit de gevangenis ontslagen nadat hij een gevangenisstraf van 2 jaren had uitgezeten.

#

#
#
#
#