#


Suriname zoekt US$ 500 miljoen op internationale kapitaalmarkt

Suriname zoekt US$ 500 miljoen op internationale kapitaalmarkt

VP-06-03-2013

,,Suriname zal binnenkort de internationale kapitaalmarkt opgaan met een obligatie-lening van ongeveer US$ 500 miljoen. De Surinaamse Staat heeft fondsen nodig om zijn aandeel in de goud-overeenkomsten te financie-ren. Verder zal de overheid ook voor Staatsolie op de markt gaan zoeken naar de nodige financiering voor de geplande uitbreidingen van dit staatsbedrijf. Voorberei-dingen voor de obligatiele-ningen omvatten een ‘due diligence’ om de kosten te minimaliseren en tevens het opzetten van een raamwerk, voor een goede betaalbaar-heid van de lening.” Dat schrijven de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het Ministerie van Financiën in een gezamenlijk persbericht.

President Desiré Bouterse (l) en zijn Venezolaanse ambt- en bondgenoot Hugo Chávez (r) gaven elkaar op 26 november 2011 een warme brasa op het Presidentieel Paleis, terwijl Nicolás Maduro applaudisseerde. Bouterse herinnert zich zijn gisteren overleden vriend als een ware strijder van het Venezolaanse volk. Maduro maakte de dood van Chávez bekend op de staatstelevisie. De Surinaamse president heeft, mede namens de regering en het volk van Suriname, de familie van Chávez, alsook de regering en het volk van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, gecondoleerd. (foto: Louis Alfaisie)

#

#
#
#
#