#


VN dringen aan op hulp voor Noord-Mali

VN dringen aan op hulp voor Noord-Mali

 

NEW YORK (AP) — Nu de veiligheidssituatie in Mali verbetert, is het moment voor de wereld gekomen broodnodige humanitaire hulp te leveren. Dat heeft John Ging van het humanitaire bureau van de Verenigde Naties (UNRWA) dinsdag gezegd.

Ging, net terug van een bezoek aan Mali, zei dat de stabiliteit in het noorden van Mali na een periode van bloedig geweld en economische neergang terugkeert. Maar het noorden heeft nog steeds hard scholen, markten en klinieken nodig, zei hij. De VN hebben om 280 miljoen euro aan hulpgeld gevraagd, maar ontvingen tot dusverre niet meer dan dertien miljoen.

Voordat islamitische opstandelingen vorig jaar aan een opmars begonnen in Noord-Mali ging de regio al gebukt onder een ernstige hongersnood. Vlak voor de militaire operatie tegen de rebellen door Malinese en Franse troepen hadden 430 duizend mensen al huis en haard verlaten, zei Ging.

#

#
#
#
#