#


Pentagon legt vluchten met JSF stil

Pentagon legt vluchten met JSF stil


© reuters.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft alle vluchten met F35 JSF-straaljagers van fabrikant Lockheed Martin opgeschort. Bij een routinecontrole van de motor van een testtoestel op de luchtmachtbasis Edwards in Californië is een scheur in een turbineblad ontdekt. Het Pentagon liet vrijdag weten dat het gaat om een voorzorgsmaatregel, in afwachting van de resultaten van een onderzoek dat moet uitwijzen hoe de scheur is ontstaan. Het JSF-programma geldt onder andere wegens de alsmaar oplopende testkosten al lange tijd als een hoofdpijndossier, ook voor de Nederlandse regering die de F35 Joint Strike Fighter in 2001 in principe koos als vervanger van de F-16′s. Het is de bedoeling dat het kabinet eind dit jaar definitief beslist of de F35 de F16 echt gaat vervangen.

Groot-Brittannië verliest AAA-status

 
Groot-Brittannië is zijn kredietstatus AAA kwijt. Als eerste kredietbureau heeft Moody’s de status één niveau verlaagd, naar AA1. Moody’s deed dat vanwege de slechte prognose voor Groot-Brittannië’s economische groei op de middellange termijn. Ook de grote en nog altijd groeiende nationale schuld speelde een rol, net als de verminderde capaciteit om onverwachte klappen op te vangen.
 

#

#
#
#
#