#


“Doodgeboren baby” 12 uren later springlevend in lijkenhuis

“Doodgeboren baby” 12 uren later springlevend in lijkenhuis

Vader Fabian Veron en moeder Analia Bouguet vieren feest, nadat ze hun doodverklaarde baby 12 uren later springlevend hebben teruggevonden in het lijkenhuis.

Vader Fabian Veron en moeder Analia Bouguet vieren feest, nadat ze hun doodverklaarde baby 12 uren later springlevend hebben teruggevonden in het lijkenhuis.

Een pasgeboren baby in Argentinië is kreunend en springlevend in het lijkenhuis aangetroffen door de moeder die afscheid kwam nemen van haar als doodgeboren geregistreerde kind. De ontdekking kwam 12 uren nadat het ziekenhuispersoneel meteen na de geboorte het meisje dood had verklaard.
De moeder, Analia Bouguet, vertelt TeleNoticias TV dat het ziekenhuis nog steeds geen verklaring heeft gegeven hoe ze zo een blunder heeft kunnen maken. Het personeel maakte zelfs een verklaring van overlijden voor het kind in plaats van een geboorteakte. Ze spreekt van geluk dat ze erop heeft gestaan dat ze afscheid wilde nemen.
Toen de mortuariumbediende de vrouw en haar man naar de koelkamer begeleidde, dacht de moeder eerst dat ze hallucineerde. “Die avond gingen we naar het lijkenhuis. We wilden een foto van onze dochter nemen,” vertelde Bouguet aan journalisten: ,,Maar toen een werknemer de lade opentrok, hoorden we een gekreun.”
Het leek allemaal onwaar, maar toen ze merkte dat zowel haar man als de medewerker van het mortuarium de bewegingen ook zagen en het zachte gekreun hoorden, greep ze het kind en viel in een dankbaar gebed op haar knieën. Bouguet zei dat ze van plan is om het ziekenhuis aan te klagen. De Daily Mail meldt dat de baby het vijfde kind van Bouguet is, maar dat ze te vroeg is geboren.
Het koppel heeft het kind Luz Milagros genoemd, hetgeen “Wonderbaarlijk Licht” betekent. De baby ligt nu onder extra zorg in kritieke toestand in de couveuse. Het ziekenhuis heeft laten weten dat haar situatie langzaam verbeterd. De vice-provinciale minister van Volksgezondheid heeft vijf medische medewerkers die betrokken zijn bij de blunder geschorst, in afwachting van verder onderzoek.
“Op dit moment hebben we geen verklaring”, vertelde ziekenhuisdirecteur Jose Luis Meirino de lokale pers. “De baby is gezien door verloskundigen, gynaecologen en een neonatoloog. Ze hebben allemaal dezelfde conclusie, dat dit meisje dood geboren was.”

#

#
#
#
#