#


Waarvoor dient remvloeistof

 Waarvoor dient remvloeistof

Remvloeistof is essentieel voor de goede werking van het hydraulisch remsysteem, een van de meest cruciale onderdelen van elke wagen. De remvloeistof zorgt voor het overbrengen van de remkracht naar de wielen. Zelfs als uw remblokken, -schoenen, -schijven en -trommels, tip-top in orde zijn, zal uw wagen niet altijd optimaal remmen als de remvloeistof niet in een goede staat verkeert. Dit is zo wanneer u veelvuldig moet remmen tijdens een afdaling, en de remmen extra warm worden…………….

Symptomen van versleten schokdempers

 Symptomen van versleten schokdempers

Zoals bij de banden is er geen waarschuwingslampje op het dashboard om u te vertellen over een defect in de schokdempers. Erger nog: aangezien de slijtage geleidelijk voortschrijdt, went u onbewust aan de veranderingen in het weggedrag van uw wagen, tot de dag dat uw veiligheid in gevaar komt. Enkele duidelijke symptomen van slijtage: uw wagen rolt of breekt uit in de bochten, is gevoelig voor zijwind tijdens het inhalen, duikt tijdens het remmen, stuitert op een verkeersdrempel, heeft een grotere remafstand dan normaal. Als u de indruk heeft dat uw auto één van de bovengenoemde symptomen vertoont, neem dan geen risico: ga naar een erkende en professionele monteur of garage.
Eén van de meest voorkomende oorzaken van defecte schokdempers is een olielek, hoofdzakelijk veroorzaakt door slijtage aan de stang of de afdichtingsring. Schokdem-pers in slechte staat versnellen de slijtage van andere mechanische onderdelen van de wagen:de sturingsonderdelen, de wielassen, het differentieel, de banden en de veren en rubberen onderdelen van de ophanging.
Het is aan te raden dat u uw schokdempers laat vervangen wanneer u 80.000 km op de teller heeft staan en ze elke 20.000 km te laten controleren. Om uw nieuwe schokdempers in goede staat te houden, is het verder aan te raden de onderdelenkits te laten vervangen en ze systematisch te laten afstellen. Versleten schokdempers maken uw auto een stuk minder stabiel. De remafstand en het gevaar op aquaplanning nemen toe. Bovendien wordt uw auto gevoeliger voor zijwind en voor de turbulenties veroorzaakt door veel grotere wagens.

Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

De koppeling vormt samen met het vliegwiel de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak. De koppeling werkt door middel van wrijving tussen de koppelingsplaten en het vliegwiel. Via de koppeling wordt de kracht van de motor overgebracht naar de versnellingsbak en vervolgens op de wielen. De koppeling is gemonteerd op een as (prise as) van de versnellingsbak. Het vliegwiel zit op de krukas van de motor gemonteerd.

 

AP-13-01-2015

 

​Goede autokoppeling is onmisbaar

Goede autokoppeling is onmisbaar


Bepaalde situaties zijn extra belastend voor het koppelingssy-steem:
Files
Overbelasting van de auto
Starten op een helling
Slepen van een caravan of een aanhangwagen
Remmen op de motor bij het afdalen
Start-Stop syteem,…

Het koppelingssysteem bestaat uit verschillende technische onderdelen die slijtage vertonen in functie van tijd en gereden kilometers. Houd onderstaande punten goed in het oog, zo weet u op tijd wanneer uw koppeling aan vernieuwing toe is:
Moeilijkheden om te schakelen
Zeer zacht of zeer stroef koppelingspedaal
Slippende koppeling
Vreemde geluiden of trillingen, …

Uit welke onderdelen bestaat een koppeling?
De koppeling van uw wagen bestaat uit volgende onderdelen:
koppelingsplaat
koppelingsdrukgroep
koppelingsdruklager
koppelingsvork
koppelingshoofd- en hulpcilinder
koppelingspedaal
koppelingskabel

​Wat is het belang van een elektronische diagnose?

Wat is het belang van een elektronische diagnose?

Tegenwoordig bevat bijna elk innovatief product een grote hoeveelheid hoogstaande technologie. Dat geldt natuurlijk ook voor uw wagen. De meeste moderne voertuigen beschikken over elektronische stuurdozen die de prestaties verhogen en de veiligheid en het comfort van de inzittenden verzekeren.

Slechte oliedruk – oliepomp controleren oliepomp vervangen?

Slechte oliedruk – oliepomp controleren oliepomp vervangen?

Het door het motorblok pompen van de motorolie, is vergelijkbaar met het door het menselijk lichaam pompen van bloed.  Zoals bij het menselijk lichaam alle organen moeten worden voorzien van bloed, moeten bij een motorblok alle draaiende onderdelen worden voorzien van motorolie.

Autoscoop-verzamel – Sep & Okt -2014

 

Autoscoop-verzamel – Sep & Okt -2014

 - Wordt Porsche 911 het doelwit vanAlfa en Maserati?

- Brandstoftoevoer inspuiting ofbrandstofinjectie – bij de diesel of dieselmotor

 

- Zuigers, zuigerveren en/of cilinders vervangen

- Vijfdeurs Mini

- Werking van de Turbo compressor in een diesel


- Krakend, knarsend of bonkend geluidbij het sturen naar links of rechts

 

- Wat zijn de oorzaken van een lege accu?

- Antiblokkeersysteem

Autoscoop-verzamel – Sep & Okt -2014

 

 

Autoscoop-verzamel Mei – Aug 2014

Autoscoop-verzamel Mei – Aug 2014

Autoscoop-verzamel Mei – Aug 2014

Auto airco controleren, bijvullen of laten bijvullen

Auto airco controleren, bijvullen of laten bijvullen

De auto-airco is een gesloten systeem met daarin een com-pressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevindt zich koudemiddel en compressorolie. Deze zijn onder hoge druk ingebracht.

P5-26-08-2014

Luchtmassameter Waar zit en wat doet de luchtmassameter?

Luchtmassameter

Waar zit en wat doet de  luchtmassameter?

Wel bekend is dat voor de verbranding van de brandstof ook lucht nodig is. Om de juiste samenstelling van lucht en brandstof te be-palen wordt er o.a. gebruik gemaakt van een luchtmassameter. De luchtmassameter zit dan ook gekoppeld aan het lucht filter van de auto om zo de lucht die het luchtfilter wordt ingezogen te registreren en door te geven.

#

#
#
#
#