#


Will Axwijk Sportcentrum boegbeeld sportontwikkeling

Will Axwijk Sportcentrum boegbeeld sportontwikkeling

door Roy Bruce

Indien nog in leven zou Wil-lebrod “Oom Will” Axwijk misschien met instemming ge-knikt hebben op de verande-ringen die gaande zijn op het naar hem vernoemde voormalig Sosis.
Nadat enkele jaren geleden een kunsttofatletiekbaan werd aangelegd, gevolgd door on-der meer kunstverlichting en recentelijk ook kunstverlich-ting voor het zogenoemde veteranenveld, komt naast de nieuwbouw van het Ministe-rie van Sport- en Jeugdzaken nu ook een overdekte sport-hal. SP2407

Nickerie achttien sportleiders rijker

Nickerie achttien sportleiders rijker

`Met financiële ondersteuning van de Neder-landse ambassade en de logistieke ondersteu-ning van het districtscommissariaat in Nicke-rie heeft de Ilonka Elmont Foundation 18 en-thousiaste en deskundigere sportleiders afge-leverd in Nickerie.

SP2307

U-20 WK-kwalificatie: Suriname dichtbij tweede ronde

U-20 WK-kwalificatie:

Suriname dichtbij tweede ronde

De Surinaamse U-20 voetbalselectie zit dichtbij plaatsing voor de volgende ron-de van de U-20 WK-kwalificatie.
De ploeg won gisteren haar tweede wedstrijd in groep 3, nadat afgelopen vrijdag de openingswedstrijd ook al in winst was omgezet. Onze jongens ne-men het morgen op tegen het eveneens ongeslagen gastland Haïti, dat na twee wedstrijden de leiding heeft vanwege een beter  doelsaldo. SP2107

Suriname hoopt met klein team op maximaal resultaat

Pan-Amerikaanse Junioren Badmintonkampioenschappen:

Suriname hoopt met klein team op maximaal resultaat

De Surinaamse Badminton Bond (SBB) is met een klein team vertegenwoordigd op de 23ste editie van de Pan-Ame-rikaanse Junioren Badminton Kampioenschappen. De bond heeft vier  spelers en een trai-ner/coach afgevaardigd naar Guatemala City.
Suriname heeft met slechts vier spelers duidelijk de kleinste ploeg bij de landen titelstrijd, maar hoopt hiermee het maximale resultaat te boeken vanwege de hoge kwaliteit van deze Surinaamse natio-nale jeugdkampioenen.

SP1907

Styx en Inter Nacional bedwingen elkaar

Styx en Inter Nacional bedwingen elkaar


Koploper Styx/The Kuldip-singh Group en regerend landskampioen FC Inter Na-cional hebben elkaar gisteren in bedwang gehouden in de HJ Group Futsal League. In een rematch van de finale van vorig jaar kwamen de ri-valen niet verder dan 2-2, waardoor zij hun posities, respectievelijk 1 en 3, zoals dat vóór de wedstrijd al was, behouden.

SP1807

WK levert Brazilië 10 miljard euro

WK levert Brazilië 10 miljard euro

Het WK 2014 heeft de Braziliaanse eco-nomie naar schatting 10 miljard euro op-geleverd. Ook zijn er dankzij het voetbaltoernooi bijna een miljoen extra ba-nen gecreëerd, zo blijkt uit cijfers die Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, vandaag heeft bekendgemaakt.  SP1707

SVB in gesprek met Mexicaanse trainer

SVB in gesprek met Mexicaanse trainer

“SVB onderhandelt met Mexicaanse trainer en staf”. Zo bericht de website natiosuriname.com gisteren. Volgens de website is de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, in onderhandeling met een Mexicaanse coachingstaf om het roer bij het nationale voetbaleftal van Suriname over te nemen. Van 27 tot en met 31 juli aanstaande bevindt de leider van dit team, Jacques Passy, zich in Suriname om de gesprekken voort te zetten en eventueel een conceptovereenkomst te tekenen als er vorderingen geboekt worden.

SP1607

Suriname treft “nieuwe” opponenten

U-20 WK-kwalificatie:

Suriname treft “nieuwe” opponenten

Suriname treft in de U-20 WK-kwalificatiestrijd nieuwe opponenten. Gastland Haïti, St.Lucia en de Turks & Caicos eilanden zijn landen die Suri-name, volgens statistieken van SVB-medewerker Ashok Bainath Sah, nog nooit is te-gengekomen op U-20 niveau.
Suriname neemt het op vrij-dag 18 aanstaande op tegen St.Lucia, op zondag 20 juli is Turks & Caicos de tegenstan-der en op dinsdag 22 juli volgt het duel tegen Haïti.  De selectie is vandaag naar Haïti vertrokken. De vier landen zijn ondergebracht in groep 3.

SP1507

Duitsland wint vierde voetbaltitel

Duitsland wint vierde voetbaltitel

Duitsland heeft zondag in Rio de Janeiro voor de vierde keer in de historie de we-reldtitel veroverd. Invaller Mario Götze maakte tegen Argentinië de enige treffer van de finale (1-0). De Dui-sers mochten zich in 1954, 1974 en 1990 ook al de beste van de wereld noemen en hebben nu net als Italië vier WK’s gewonnen. Alleen Bra-zilië werd vaker wereldkampioen: vijf keer.

SP1407

Debisarun en Pierau nu ook internationaal futsalarbiters

Debisarun en Pierau nu ook internationaal futsalarbiters

Waldo Debisarun en Andy Pierau zijn sinds kort nu ook arbiters van de wereld-zaalvoetbalbond, de Asociación Mun-dial de Futsal (AMF). Het duo behaalde afgelopen week zijn certificaat op Cura-çao. Debisarun en Pireau waren geselec-teerd om mee te doen aan de scheids-rechterscursus van de AMF, die is opge-richt binnen Noord-, Zuid- en Midden-Amerika en even groot is als de FIFA.

SP1207

#

#
#
#
#