#


“Die trein begint in de tweede helft te lopen”

Yellow Birds pakt three-peat
“Die trein begint in de tweede helft te lopen”

Yellow Birds forceert beslissingsduel

Yellow Birds forceert beslissingsduel

Titelverdediger Yellow Birds heeft gisteravond een vijfde tevens beslissingsduel geforceerd in de finale van de dames basketbalplayoffs. Yellow Birds won game 4 met 53-46 van De Arend. De ploeg uit Zorg en Hoop keek bij de rust nog aan tegen aan achterstand van 21-28 en leken de dames van Frimangron daarmee hard op weg naar de titel. Yellow Birds kwam echter sterk terug na de spelhervatting.

​’Pelé bedankt als bondscoach’

 

‘Pelé bedankt als bondscoach’


RIO DE JANEIRO -  De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft naar eigen zeggen het aanbod afgeslagen om bondscoach van de ‘Seleçao’ te worden. Dat onthulde de 73-jarige Pelé in Rio de Janeiro tijdens een gesprek met het Duitse persbureau DPA. „Ik wilde het risico niet nemen”, zo verklaarde de voormalige topspits. Pelé beweert dat de Braziliaanse bond na de historisch zware nederlaag van de nationale ploeg in de halve finale van het WK tegen Duitsland (1-7) bij hem heeft aangeklopt. „Na die 1-7 hebben ze me aangeboden bondscoach te worden. Het was een grote eer, een teken van vertrouwen.” Pelé, die geen ervaring heeft als trainer, bedankte echter voor die eer. Nadat het gastland ook de strijd om het brons tegen het Nederlands elftal had verloren, stapte bondscoach Luiz Felipe Scolari op. Hij is inmiddels opgevolgd door Carlos Dunga.

 

​Triple U20 damkampioen Salarbaks snoert critici de mond

 

Triple U20 damkampioen Salarbaks snoert critici de mond


Niaaz Salarbaks heeft in de sportruimte van het Randjiet Boys Sportcomplex op overtuigende wijze beslag gelegd op het jeugdkampioenschap in de U20 klasse van de Surinaamse Dambond (SDB). Hij won al zijn partijen en snoerde daarmee critici de mond, die meenden dat het wedstrijdschema zodanig was opgesteld dat Salarbaks kampioen zou worden.

 

Feritio Dest nu “Junior King of the Ring”

Feritio Dest nu “Junior King of the Ring”

Het jonge thaibokstalent Feritio Dest (15 jaar), een telg van topthaibokser Angelo Simson, is gisteravond in de Ismay van Wilgen Sporthal door de wereldbefaamde en meervoudige thaibokskampioen en MMA-wereldtopper Tyrone Spong uitgeroepen tot “Junior King of the Ring”. Spong zegt in Feritio haast alles te hebben gezien dat nodig is bij een jonge vechter  om  uit te groeien tot een topsporter en een vechtjas van formaat.

 

​ Nationale Junioren Kampioenschappen Surinaamse Atletiekbond dit weekend

 

Nationale Junioren Kampioenschappen Surinaamse Atletiekbond dit weekend

De Surinaamse Atletiek Bond organiseert in het weekend van 6 en 7 september de Nationale Junioren Kampioen-schappen. Dit wordt de eerste activiteit van het nieuw bestuur onder leiding van Dennis MacDonald dat op 6 augustus jongstleden is gekozen. In snel tempo moesten de basiszaken in orde gemaakt worden voor de kampioenschappen. Het is geen gebruik om in de grote vakantie nog kampioenschappen te hebben, maar de SAB had geen keuze.

 

Reguliere competitie SZVB wordt vandaag voortgezet

Reguliere competitie SZVB wordt  vandaag voortgezet

De Surinaamse Zaalvoetbal Bond zet vandaag de reguliere competitie voort, waarbij met name de HJ Group Futsal League veel belangstelling zal trekken.

Natio Martinique op papier sterker dan Suriname

Natio Martinique op papier sterker dan Suriname

Het nationale seniorenelftal van Martinique is op papier veel sterker dan de selectie van Suriname. Dat blijkt uit de vrijgegeven statistieken van de nationale voetbalmoe-derorganisatie, de SVB. Volgens deze statistieken is Suriname reeds 16 keer uitgekomen tegen de selectie van het Franstalige eiland in de Caribische zee en wist Su-riname slechts 4 keer te winnen en evenzovele keren ge-lijk te spelen.

Van Assen: ‘Mijn trainer zie ik als mijn vader’

 

 Van Assen: ‘Mijn trainer zie ik als mijn vader’

door Melissa Achthoven

Mijn trainer zie ik als mijn vader. Hoewel de trainer Spaanssprekend is, is de communicatie tussen de trainer en zijn atleten prima. Ik praat Surinaams en Spaans tot hem, want ik krijg ook Spaans op school, zegt Miguel van Assen hedenmorgen tijdens een vraaggesprek met De West.  Het parlement  heeft Assen hedenmorgen in de bloemen gezet. Hij heeft een enveloppe en een bloemstuk in ontvangst mogen nemen uit handen van de vice-voorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch.

 

Spannende wedstrijddag TCL Cement Vakantie Worstelgala

Spannende wedstrijddag TCL Cement Vakantie Worstelgala

SP0109


Op zondag 31 augustus vond in het Kwatta Sportcomplex het Vakantie Worstelgala van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) plaats.

#

#
#
#
#