#


Rudi Azimullah nieuwe voorzitter Amerikaanse dambon

Rudi Azimullah nieuwe voorzitter Amerikaanse dambond


De Surinamer Rudi Azimullah is afgelo-pen zaterdag in Florida, VS, gekozen tot de President van de ICAONA, de Ame-rikaanse dambond. Azimullah werd bij acclamatie gekozen, aangezien de voormalige voorzitter Alexander Mogilianski bedankte als President van de ICAONA.

Coach Haynes tevreden met prestatie Cacso-badmintonners

Coach Haynes tevreden met prestatie Cacso-badmintonners

Coach Rinia Haynes van de Surinaamse badmintonselectie is tevreden met wat haar spelers hebben neergezet tijdens de landenbadmintonwedstrijden van de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribi-sche Spelen (Cacso) in Xalapa, Mexico. Haynes zegt dat Suriname van de vijftien onderdelen tegen de drie landen er drie heeft gewonnen en is daarmee tevreden. Zij geeft aan dat het tegen Cuba en Mexico te verwachten was dat het moeilijk zou gaan. Cuba en Mexico hebben volgens de trainer veel betere spelers, die meer internationale wedstrijden ge-speeld hebben. Volgens Haynes is Barbados ook veel beter geworden, dit in vergelijking met de eerdere ontmoetingen van het eiland tegen Suriname.

Nederlander Ernst Sipke wint Srefidensi Chess Celebration

Nederlander Ernst Sipke wint Srefidensi Chess Celebration

De Nederlandse Grootmeester (GM) Ernst Sipke is gisteren op Srefidensi-dag winnaar geworden van de Srefidensi Chess Celebration 2014 van de Surinaamse Schaak Bond (SSB). Sipke sleepte in de tweede editie van het evenement 7 punten in de wacht in de Masterklasse, evenveel als de Israëli-sche GM Alon Greenfeld. Op de derde plaats eindigde de Ne-derlandse Internationaal Meester (IM) Jorden van Foreest met 6,5 punten, terwijl de Cubaanse IM Jose Luis Vilela De Acuna met 6 punten op de vierde plaats eindigde.

 

Romario Sanches wint Aruba Chess Challenge

Romario Sanches wint Aruba Chess Challenge

Na 7 spannende ronden wist onze lands-kampioen CM Roma-rio Sanches kampioen te worden in de open klasse van het Aruba Chess Challenge 2014 toernooi. Het toernooi werd gehouden van 9 tot 12 oktober jongstleden. Duitsland, Bonaire, Aruba, Curaçao en Suriname deden mee aan dit eve-nement. Van de 15 beschikbare prij-zen ging Suriname met 8 ervandoor. Dit is een unieke prestatie voor ons land. Frank Lo Kim Lin, voorzitter van de Surinaamse Schaak Bond (SBB), ein-digde op de vierde plaats in de open klasse.
In de U-18 klasse wist Surinames nieuwe Women Candidate Master (WCM), de elfjarige Catherine Kas-lan, de derde plaats in de wacht te slepen. De top 3 van de U-12 klasse was een “clean sweep” voor Suriname. Imaan Kalidjo werd kampioen met een 100% score: 9 punt uit 9 wedstrijden. 

Pistorius krijgt vijf jaar cel voor doden vriendin

Pistorius krijgt vijf jaar cel voor doden vriendin

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pis-torius is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp in februari vorig jaar. Dat heeft de rechter in de Zuid-Afri-kaanse stad Pretoria vandaag be-paald.  Aanklagers eisten vrijdag minstens tien jaar cel tegen ‘Bladerunner’, terwijl de verdediging inzette op huisarrest.

Playoff-droom ZV Moksie voorbij

 

Playoff-droom ZV Moksie voorbij

Aan de playoff-droom van ZV Mok-sie is gisteren een einde gekomen. De ploeg won gisteren weliswaar met 6-3 van Five Stars FC in de HJ Group Futsal League, maar zag naaste concurrent FC Inter Nacional ook diens rivaal Styx/KG opzij zet-ten: 5-3. Door de zege van FC Inter Nacional blijft de regerend lands-kampioen met nog slechts één speelronde voor de boeg een voorsprong van vier punten op Moksie behouden. 

 

Nederlandse bondscoach onder vuur

Nederlandse bondscoach onder vuur


Bondscoach Guus Hiddink staat onder vuur bij Oranje. Nederland ging gisteren in Reykjavik in het EK-kwalificatieduel tegen IJsland met 0-2 onderuit en door de tweede nederlaag in drie kwalificatie-wedstrijden is het EK van 2016 ineens ver weg voor de nummer drie van het af-gelopen WK.

​The Lions en Linco zetten futsalleague op zijn kop

The Lions en Linco zetten futsalleague op zijn kop

The Lions en SCV Linco hebben afgelopen donderdag voor complete verrassingen gezorgd in de HJ Group Futsal League. De ploegen wonnen respectievelijk van regerend landskampioen FC Inter Nacional en zetten daarmee de hoofdklasse zaalvoetbalcompetitie op zijn kop. Eveneens gaven zij het kat-enmuisspel dat er al een tijdje gaande is verder vervolg. In dit kat-en-muisspel heeft zowel The Lions, Styx, ZV Mengao, Inter Nacional als ZV Moksie eens de leiding genomenSP1110_SP1110

 

Jeugdige schaakster Catherine Kaslan heeft WCM-titel op zak

Jeugdige schaakster Catherine Kaslan heeft WCM-titel op zak

De Surinaamse schaakster Ca-therine Kaslan heeft onlangs geschiedenis geschreven door tijdens het Festival Cen-troamericano y del Caribe 2014, een jeugdschaakfestijn voor spelers uit Centraal-, Midden-Amerika en het Cari-bisch gebied, semi-kampioen te worden in de U-12 klasse en de Women Candidate Master-titel (WCM) te halen.

The Lions weer op tweede plek

The Lions weer op tweede plek

The Lions heeft gisteren geen fouten gemaakt tegen Lengte Boys. De ploeg won in de HJ Group Futsal League met 11-2 en nam zodoende wederom de tweede plek over van Styx. De laatstgenoemde bezet nu de derde plaats, terwijl rege-rend landskampioen FC Inter Nacional vierde is. Zowel The Lions als Styx heeft 28 punten uit 14 partijen, waarvan acht werden gewonnen, vier gelijk gespeeld en twee verloren.

#

#
#
#
#