#


The Lions weer op tweede plek

The Lions weer op tweede plek

The Lions heeft gisteren geen fouten gemaakt tegen Lengte Boys. De ploeg won in de HJ Group Futsal League met 11-2 en nam zodoende wederom de tweede plek over van Styx. De laatstgenoemde bezet nu de derde plaats, terwijl rege-rend landskampioen FC Inter Nacional vierde is. Zowel The Lions als Styx heeft 28 punten uit 14 partijen, waarvan acht werden gewonnen, vier gelijk gespeeld en twee verloren.

​Internacional bedacht op Mengao

 

Internacional bedacht op Mengao

door Roy Bruce

In de HJ Group hoofdklasse Futsal League staan vanavond drie interessante partijen op het programma. Het treffen tussen koploper FC Internacional en subkoploper ZV Mengao belooft een kraker te worden. Mengao kreeg op zondag 18 september een gevoelige klap te verwerken toen de ploeg op dat moment als nummer 1 met 7-3 klop kreeg van de toenmalige nummer 5, Styx/KG.

 

Surinaamse spelers doen niet onder in vriendschappelijke badmintontreffen

Surinaamse spelers doen niet onder in vriendschappelijke badmintontreffen

SP2309

Surinaamse badmintonspelers hebben in het afgelopen weekeinde aan het kortste eind getrokken tijdens een badminton-ontmoeting met Guyanese leeftijdsge-noten. De Guyanese spelers domineerden namelijk het Banks DIH Limited Gu-yana Classic International badminton-toernooi in de Cliff Anderson Sporthal. Het tweedagen durende toernooi, dat zondag afliep, bracht de Guyanese ploeg 11 gouden en twee zilveren medailles. Voor Suriname waren er zes gouden en er een aantal zilveren plakken wegge-legd, waarmee zij echter niet onderdeden voor de tegenstander.

Wielrenner Tjon En Fa dichter bij kwalificatie Olympische Spelen 2016

Wielrenner Tjon En Fa dichter bij kwalificatie Olympische Spelen 2016

Wielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft een stap dichter bij kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro ge-zet. Tjon En Fa kwalifi-ceerde zich onlangs in Mexico voor de Panam Games 2015. Deze Pan-am Games, die volgend jaar in Toronto, Canada, plaatsvinden, bieden de mogelijkheid tot kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Suriname ontwaakt uit U-20 WK-droom

Suriname ontwaakt uit U-20 WK-droom

De U-20 WK-droom is voorbij voor Suriname. De natio-nale U-20 selectie, die zich op Trinidad probeerde te plaatsen voor het Concacaf eindtoernooi, verloor giste-ren van Curacao. De eilandbewoners kwamen twee keer terug van een achterstand om uiteindelijk met 3-2 te ze-gevieren. Zowel Suriname als Curaçao is uitgeschakeld op het toernooi, terwijl gastland Trinidad en Cuba verder gaan. De twee landen gooi-den het gisteren op een akkoordje door 1-1 gelijk te spelen. Suriname verloor op de eerste speeldag met 1-2 van Trinidad na een 1-0 voorsprong, terwijl Cuba met 1-0 van Curacao won.

“Die trein begint in de tweede helft te lopen”

Yellow Birds pakt three-peat
“Die trein begint in de tweede helft te lopen”

Yellow Birds forceert beslissingsduel

Yellow Birds forceert beslissingsduel

Titelverdediger Yellow Birds heeft gisteravond een vijfde tevens beslissingsduel geforceerd in de finale van de dames basketbalplayoffs. Yellow Birds won game 4 met 53-46 van De Arend. De ploeg uit Zorg en Hoop keek bij de rust nog aan tegen aan achterstand van 21-28 en leken de dames van Frimangron daarmee hard op weg naar de titel. Yellow Birds kwam echter sterk terug na de spelhervatting.

​’Pelé bedankt als bondscoach’

 

‘Pelé bedankt als bondscoach’


RIO DE JANEIRO -  De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft naar eigen zeggen het aanbod afgeslagen om bondscoach van de ‘Seleçao’ te worden. Dat onthulde de 73-jarige Pelé in Rio de Janeiro tijdens een gesprek met het Duitse persbureau DPA. „Ik wilde het risico niet nemen”, zo verklaarde de voormalige topspits. Pelé beweert dat de Braziliaanse bond na de historisch zware nederlaag van de nationale ploeg in de halve finale van het WK tegen Duitsland (1-7) bij hem heeft aangeklopt. „Na die 1-7 hebben ze me aangeboden bondscoach te worden. Het was een grote eer, een teken van vertrouwen.” Pelé, die geen ervaring heeft als trainer, bedankte echter voor die eer. Nadat het gastland ook de strijd om het brons tegen het Nederlands elftal had verloren, stapte bondscoach Luiz Felipe Scolari op. Hij is inmiddels opgevolgd door Carlos Dunga.

 

​Triple U20 damkampioen Salarbaks snoert critici de mond

 

Triple U20 damkampioen Salarbaks snoert critici de mond


Niaaz Salarbaks heeft in de sportruimte van het Randjiet Boys Sportcomplex op overtuigende wijze beslag gelegd op het jeugdkampioenschap in de U20 klasse van de Surinaamse Dambond (SDB). Hij won al zijn partijen en snoerde daarmee critici de mond, die meenden dat het wedstrijdschema zodanig was opgesteld dat Salarbaks kampioen zou worden.

 

Feritio Dest nu “Junior King of the Ring”

Feritio Dest nu “Junior King of the Ring”

Het jonge thaibokstalent Feritio Dest (15 jaar), een telg van topthaibokser Angelo Simson, is gisteravond in de Ismay van Wilgen Sporthal door de wereldbefaamde en meervoudige thaibokskampioen en MMA-wereldtopper Tyrone Spong uitgeroepen tot “Junior King of the Ring”. Spong zegt in Feritio haast alles te hebben gezien dat nodig is bij een jonge vechter  om  uit te groeien tot een topsporter en een vechtjas van formaat.

 

#

#
#
#
#