#


Van Assen: ‘Mijn trainer zie ik als mijn vader’

 

 Van Assen: ‘Mijn trainer zie ik als mijn vader’

door Melissa Achthoven

Mijn trainer zie ik als mijn vader. Hoewel de trainer Spaanssprekend is, is de communicatie tussen de trainer en zijn atleten prima. Ik praat Surinaams en Spaans tot hem, want ik krijg ook Spaans op school, zegt Miguel van Assen hedenmorgen tijdens een vraaggesprek met De West.  Het parlement  heeft Assen hedenmorgen in de bloemen gezet. Hij heeft een enveloppe en een bloemstuk in ontvangst mogen nemen uit handen van de vice-voorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch.

 

Spannende wedstrijddag TCL Cement Vakantie Worstelgala

Spannende wedstrijddag TCL Cement Vakantie Worstelgala

SP0109


Op zondag 31 augustus vond in het Kwatta Sportcomplex het Vakantie Worstelgala van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF) plaats.

Natio naar Caribbean Cup: Martinique sterkste tegenstander

Natio naar Caribbean Cup:

Martinique sterkste tegenstander

De nationale senioren voetbalselectie van Suriname vertrekt aanstaande maan-dag naar Martinique voor deelname aan de eerste ronde van de Caribbean Cup. Behalve Suriname en Martinique zijn ook Bonaire en Barbados in deze poule.
Suriname heeft op seniorenniveau al meerdere malen tegen de drie landen ge-speeld.

James Soekijad haast ongeslagen tweede klasse biljartkampioen

James Soekijad haast ongeslagen tweede klasse biljartkampioen

SP2708
James Soekijad is zondag haast ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse van de Surinaamse Biljart Bond (SBB). In het weekend van 22-24 augustus werden de laatste partijen om de titelstrijd afgewerkt en aan het eind van de rit bleek dat Soekijad het had ge-presteerd 7 van zijn 8 partijen in winst om te zetten. Hiermee heeft hij na een rustperiode  van een jaar, wederom het kampioenschap in deze klasse weten te behalen.

Styx verspeelt punten tegen laagvlieger Lengte Boys

Styx verspeelt punten tegen laagvlieger Lengte Boys

Alsof het Surinam Airways Dare2Challenge internationaal futsaltoernooi niet slecht ge-noeg is afgelopen voor Styx, heeft de ploeg gisteren in haar eerste duel van de tweede ronde in de reguliere competitie punten verspeeld. Lengte Boys, dat op donderdag 10 april in de eerste ronde een 11-2 pak slaag kreeg, liet zich dit keer niet naar de slachtbank leiden.

Verspringer Pika naar B-finale

Verspringer Pika naar B-finale

SP2208

Verspringer Dave Pika heeft donderdagavond de A-finale op het onderdeel verspringen niet gehaald tijdens de Youth Olympic Games in Nanjing, China. Met zijn verste sprong van 6.85 meter komtPika zondag wel in de B-finale uit. Er verschenen  donderdag zestien springers aan de start, met als absolute topper de Rus Anatoly Ryapolov.

​Youth Olympics ook voorbij voor zwemmer Pigot

 

Youth Olympics ook voorbij voor zwemmer Pigot

Zuhayr Pigot heeft vanmorgen zijn laatste nummer gezwommen op de Youth Olympic Games in Nan-jing, China. Op de 100 meter vrije slag kwam hij niet verder dan de series. Zwemmend in de tweede serie eindigde hij op de zesde plaats in 52.7 seconden. Nadat alle series waren afgwerkt bleek dat Pi-got op de 30ste plaats van 37 deelnemers was ge-eindigd en daarmee was het Olympisch toernooi afgelopen voor hem. “Ik weet niet wat er vandaag gebeurd is, maar ik heb niet mijn beste dag gehad”, zei hij na de race.

 

Nerveuze start nekt teakwondoka Getrouw

Nerveuze start nekt teakwondoka Getrouw

Taekwondoka Allesandro Getrouw heeft vandaag op de Youth Olympic Games in Nanjing, China zijn kwartfinalewedstrijd tegen de Nederlander Nabil Enna-diri verloren met 21-9. De partij die over drie ronden moest gaan, werd na de tweede ronde gestopt omdat het puntenverschil tussen de vechters 12 was. Dat maakte Ennadiri reglementair tot winnaar van het gevecht.

SP1908

Oplevering nieuwbouw S&J in zicht

Oplevering nieuwbouw S&J in zicht

De oplevering van de nieuwbouw van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken moet binnenkort een feit zijn. “Het eind is in zicht”, liet de waarnemend directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo op 23 juli jongstleden aan De West weten. Bij de eerstesteenlegging voor de bouw van een overdekte hal op het Willebrod Axwijk Sportcentrum zei Mentowikromo desgevraagd dat nog zo’n drie maanden bezig zal  zijn. SP1608

Surinaamse YOG-atleten goed aangekomen in China

Surinaamse YOG-atleten goed aangekomen in China

SP1508

De Surinaamse delegatie na aankomst in Nanjing, China. De delegatie bestaat uit onder zes atleten die in actie zullen komen tijdens de Youth Olympic Games. (Foto: SOC)

#

#
#
#
#