#


Nerveuze start nekt teakwondoka Getrouw

Nerveuze start nekt teakwondoka Getrouw

Taekwondoka Allesandro Getrouw heeft vandaag op de Youth Olympic Games in Nanjing, China zijn kwartfinalewedstrijd tegen de Nederlander Nabil Enna-diri verloren met 21-9. De partij die over drie ronden moest gaan, werd na de tweede ronde gestopt omdat het puntenverschil tussen de vechters 12 was. Dat maakte Ennadiri reglementair tot winnaar van het gevecht.

SP1908

Oplevering nieuwbouw S&J in zicht

Oplevering nieuwbouw S&J in zicht

De oplevering van de nieuwbouw van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken moet binnenkort een feit zijn. “Het eind is in zicht”, liet de waarnemend directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo op 23 juli jongstleden aan De West weten. Bij de eerstesteenlegging voor de bouw van een overdekte hal op het Willebrod Axwijk Sportcentrum zei Mentowikromo desgevraagd dat nog zo’n drie maanden bezig zal  zijn. SP1608

Surinaamse YOG-atleten goed aangekomen in China

Surinaamse YOG-atleten goed aangekomen in China

SP1508

De Surinaamse delegatie na aankomst in Nanjing, China. De delegatie bestaat uit onder zes atleten die in actie zullen komen tijdens de Youth Olympic Games. (Foto: SOC)

​Glucosoral stevent af op IFT-titel

Glucosoral stevent af op IFT-titel

FSC Glucosoral, de kampioen van Guatemala, lijkt vrijelijk af te stevenen op de titel van het Surinam Airways Dare2Challenge Internatio-naal Futsal Toernooi 2014. Nadat de meervou-dige Nederlandse kampioen tevens titelverdediger Club Futsal Eindhoven (CFE) zondag met 5-4 was verslagen, moest gisteren ook de Suri-naamse semi-kampioen Styx/KG met 4-1 eraan geloven, waardoor Glucosoral met zes punten aan kop gaat. Voor Styx, dat in 2012 en 2013 de finale tegen respectievelijk Cura ao en CFE verloor, zijn de kansen uitgespeeld. De koplo-per van de hoofdklassecompetitie verloor zon-dag met 2-6 van landskampioen FC Internacio-nal en bezet na twee speeldagen de vierde te-vens laatste plek met nul punten.

SCVU draagt vijfde titel op aan Cabenda

SCVU draagt vijfde titel op aan Cabenda

door Roy Bruce
SCVU is gisteravond in een volgepakte Ismay van Wilgen Sporthal voor de vijfde maal op rij basketbalkampioen van Suriname geworden. De ploeg van Uitvlugt, die van 1995- 1998 viervoudig landskampioen was, evenaarde met de vijfde opeenvolgende titel het record dat CLD van 2000-2004 neerzette. Was het CLD dat bij zijn eerste titel in 2000 SCVU versloeg, dit jaar was het de ploeg uit Noord die door SCVU met 3-1 verslagen werd in de best-of-five finaleserie.

 

SP1308

 

CLD klopt SCVU in enerverend duel

CLD klopt SCVU in enerverend duel

door Roy Bruce

Hadden CLD en SCVU dinsdag in game 1 van best-of-five heren hoofdklasse basketbalfinale nog een matig duel neerge-zet,  gisteren trakteerden de ploegen het pover opgekomen publiek op een ener-verend optreden. CLD leidde halverwe-ge de vierde speelperiode met 17 punten, de grootste voorsprong van de ploeg tot nu toe in deze playoffs en in de serie tegen tot nog toe tegen SCVU.
Echter reageerde de titelverdediger van-af dat moment tot 3.1 seconden voor het eindsignaal met een ongekende 21-4 run (60-62). Uiteindelijk was het Yves Goedschalk die met twee vrije worpen de overwinning voor CLD bezegelde.
Hoogtepunt van het duel was ongetwij-feld de one handed dunk van CLD’s Derryl Tolud over Earvin de Randamie van SCVU.

Spelers met WK-ervaring naar Surinam Airways Futsal Toernooi

Spelers met WK-ervaring naar Surinam Airways Futsal Toernooi

Tijdens het Surinam Airways Internationaal Dare2Challenga Futsaltoernooi 2014 zal er ook een aantal spelers met WK-futsal ervaring te be-wonderen zijn. Dit Dare2Challenge toernooi wordt afgewerkt op zondag 10, woensdag 13 en zaterdag 16 augustus aanstaande. De deelnemende teams zijn FSC Glucosoral (Guatemala), Club Futsal Eindhoven (Nederland) en FC Internacional  en Styx/The Kuldipsingh Group van Suriname.

SP0508

Game 5 De Schakel-CLD belooft spektakel

Game 5 De Schakel-CLD belooft spektakel

door Roy Bruce

Alsof de best-of-five halve fi-naleserie van de heren hoofdklasse basketbalplay-offs tus-sen De Schakel en CLD tot nu toe niet spannend genoeg is geweest, heeft De Schakel afgelopen donderdag daar een schepje bovenop gedaan door de reeks naar een beslissende game 5 te stuwen. De-ze voor beide ploegen cruciale wedstrijd belooft zon-dag danook een spektakel te worden.

SP0208

SCVU speelt zesde finale op rij na “vierde” zege

SCVU speelt zesde finale op rij na “vierde” zege

door Roy Bruce

SCVU heeft zich gisteravond voor de zesde keer op rij voor de finale om ‘s lands basketbaltitel bij de mannen geplaatst. De ploeg uit Uitvlugt won voor de vierde maal op rij van Yellow Birds, maar maakte de best-of-three serie af met een 3-1 overwinning. De eerste winstpartij van SCVU werd namelijk in een reglementaire zege voor Yellow Birds omge-zet, nadat de ploeg samen met CLD protest had aangetekend tegen het meespelen van Roberto “Grantjie” Graanoogt bij SCVU.

SP0108

Suriprofs haalde tot 2012 1.7 miljoen euro op voor Suriname

Suriprofs haalde tot 2012 1.7 miljoen euro op voor Suriname

De Stichting Suriprofs heeft tot 2012 bij de jaarlijkse benefiet-wedstrijd meer dan 1.7 miljoen euro voor meer dan 50 projec-ten in Suriname opgehaald. Het stichtingsbestuur presenteer-de vandaag in Nederland tijdens de Open Dag van Ajax in de Amsterdam ArenA haar toekomstplannen. SP3107

#

#
#
#
#