#






Apple-medewerkers helpen bij diefstal iPhones

Apple-medewerkers helpen bij diefstal iPhones

Zeven medewerkers van Apple en iemand die bij elektronicaketen Best Buy werkt, zijn opgepakt wegens grootschalig ‘witwassen’ van iPhones. Via een listig plan hielpen ze mee om gestolen apparaten in te ruilen voor normale telefoons, meldt The Register.

© ANP.

Centraal in het complot staat de Apple Store in Fort Lauderdale. De zeven werkten daar en hielpen mee als hun criminele contact in de winkel langskwam om een gestolen telefoon om te ruilen voor een nieuwe. Ze belden dan met hun contact bij Best Buy. Die handlanger zocht het serienummer op van een legale iPhone uit de inventaris van zijn winkel. Gestolen telefoons mogen niet worden geruild voor een goede, maar met de valse serienummers leken de gepikte apparaten helemaal in orde. De medewerkers van Apple kregen per keer tussen de 45 en 75 dollar voor hun medewerking.  Apple vond het verdacht dat er zo veel toestellen werden geruild in de winkel en begon de boel in de gaten te houden. In eerste instantie werden zes medewerkers opgepakt in de zaak, en de zevende gaf zichzelf uiteindelijk aan. De mensen die de iPhones hadden gestolen worden nog gezocht.

Haaien bedreiging voor internetkabels Google

Haaien bedreiging voor internetkabels Google


Archiefbeeld witte haai © bruno.

Google heeft een deel van de onderzeese internetkabels moeten versterken met een soort Kevlar. De kabels werden vernield

door haaien, die er hun tanden in zetten. Kevlar is erg sterk en wordt ook gebruikt in kogelvrije vesten. De internetgigant laat

volgens Telegraph weten dat een deel van de meer dan 160 duizend kilometer aan glasvezelkabels de afgelopen tijd versterkt

moest worden. Hoeveel geld dat kostte, is niet bekendgemaakt. Glasvezel kan informatie tot honderd keer sneller verwerken dan

koperen kabels, maar het materiaal is kwetsbaar. Haaien hebben het af en toe ineens voorzien op datakabels die op de bodem

van de zee liggen. In 1985 werden er voor het eerst haaientanden gevonden in een glasvezelkabel die bij de Canarische eilanden

ligt. Gedacht wordt dat de signalen die door de kabels lopen, voor haaien lijken op de elektrostatische lading van hun prooien.

‘Plaats raketafweer op burgervliegtuigen’

‘Plaats raketafweer op burgervliegtuigen’

Commerciële vliegtuigen moeten worden voorzien van systemen die radargestuurde raketten kunnen tegenhouden. Daarvoor pleitte de Amerikaanse senator Mark Kirk vrijdag in een interview met de krant Washington Post. De piloot kan dan zogeheten antiradarsneeuw gebruiken om radargestuurde projectielen in de war te brengen. Volgens Kirk hoeft het installeren van dergelijke systemen technisch niet moeilijk te zijn. ‘Ik denk dat gekeken moet worden naar het plaatsen van verdedigingssystemen op burgertoestellen die honderden personen aan boord hebben’, zei de Republikeinse politicus, die ooit werkte voor de inlichtingendienst van de Amerikaanse marine.
‘We kunnen ons hier niet meer voor verstoppen. We moeten nadenken over hoe we deze dreiging technisch kunnen bestrijden’, aldus Kirk. Hij stelt voor om passagiers zelf te laten kiezen of ze in een vliegtuig met een verdedigingsysteem willen vliegen of niet: ‘Dat zou veel vertrouwen in het systeem herstellen.’ Het plan van de senator is een reactie op het neerstorten van vlucht MH17 boven Oekraïne. Volgens Kirk wijst het gebruik van het Buk-raketsysteem daar op betrokkenheid van de Russen. Het gebruik van het geavanceerde systeem zou te lastig zijn voor de Oekraïense opstandelingen.

Amerikaans dorp op de vlucht voor bosbranden

Amerikaans dorp op de vlucht voor bosbranden

De autoriteiten hebben inderhaast besloten het dorp Pateros in het uiterste noordwesten van de VS te ontruimen.
Pateros, ten oosten van de stad Seattle, telt circa 650 inwoners en wordt geteisterd door hevige bosbranden die in de regio woeden.
Volgens plaatselijke media zijn al tachtig tot honderd huizen door brand verwoest, waarvan zeker dertig in Pateros. Vrijdag stond circa 400 vierkante kilometer in de brand. In de nacht van donderdag op vrijdag moest ook een ziekenhuis in de streek worden ontruimd.

Amerikaans dorp op de vlucht voor bosbranden Foto: AFP

 

Amazon wil drones overal kunnen testen

Amazon wil drones overal kunnen testen


Internetbedrijf Amazon heeft bij de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) een verzoek ingediend om zijn drones overal te mogen testen. Het bedrijf wil namelijk op grotere schaal gaan experimenteren met zijn geplande onbemande bezorgdienst. De focus ligt hierbij met name het onderzoeken van de voordelen voor consumenten, aldus Amazon in een open petitie gericht aan de FAA. Volgens Amazon is het bedrijf al in een ver stadium wat betreft het doorontwikkelen van de drones, die inmiddels tot de achtste en negende generatie behoren. In april werd door ceo Jeff Bezos nog gesproken over de vijfde en zesde generatie. De nieuwe iteraties zouden snelheden van meer dan 80 kilometer per uur kunnen halen. Amazon wil deze versies het liefst dichtbij zijn onderzoeksafdeling in Seattle gaan testen, maar heeft hiervoor dus eerst toestemming nodig van de FFA. Momenteel geldt voor commerciële toepassingen nog de regel dat de drones enkel binnen of op door de FAA aangewezen plekken getest mogen worden. Hiervoor zijn zes locaties in de Verenigde Staten aangewezen. De FAA hoopt hiermee een beter inzicht te krijgen in de regelgeving die nodig is voor commerciële inzet van drones.
De organisatie verleent echter uitzonderingen aan bedrijven die kunnen bewijzen dat hun openbaar gebruik van drones bijdraagt aan het publieke nut, zonder dat de publieke veiligheid op het spel komt te staan. Volgens Amazon is dat het geval, omdat de tests op grotere schaal gehoor geven aan de wens van de Amerikaanse overheid om drones commercieel in te zetten. Het bedrijf betoogt bovendien dat het strengere richtlijnen hanteert dan hobbyisten.

Ruim miljoen Subaru’s teruggeroepen

Ruim miljoen Subaru’s teruggeroepen

De Japanse autofabrikant Subaru roep wereldwijd 1,18 miljoen auto’s terug om problemen die kunnen ontstaan met de remleidingen.
Door strooizout kunnen de remleidingen corroderen, wat de remkracht kan beïnvloeden. In de Verenigde Staten moeten de meeste Subaru’s terug naar de werkplaats: zo’n 660.000 exemplaren. In Europa gaat het om ruim 300.000 auto’s en in China om 150.000.
In Nederland, België en Luxemburg gaat het om ongeveer 7000 auto’s in totaal. Daarvan rijden er 2000 tot 3000 in België rond. Het gaat om onder meer de modellen Legacy (2004-2009), Impreza (2008-2011), Forester (2009-2013) en WRX (2008-2013).
Volgens Subaru gaat het om een voorzorgsmaatregel. Bij vergelijkbare inspecties van andere modellen is gebleken dat de roestvorming aan de remleidingen meeviel.

Google neemt muziekstreamingdienst Songza over

 

Google neemt muziekstreamingdienst Songza over


Verdere details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Eerder dit jaar deden er berichten de ronde dat Google een bod van rond de 15 miljoen dollar zou overwegen op de dienst. Mogelijk is dat bedrag omhoog gegaan, omdat ook andere partijen zich zouden hebben gemeld. Songza biedt afspeellijsten aan die worden gecureerd door muziek-experts, en dus niet op basis van alrgoritmes. Muziek kan worden gekozen op diverse manieren, waaronder bijvoorbeeld het type weer, de locatie en het moment van de dag.
Songza bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels 5,5 miljoen actieve gebruikers, al dan niet met een betaald abonnement.
Google zegt in een statement dat het Songza zal gaan gebruiken om zijn eigen muziekstreamingdiesnt Google Play Music te verbeteren. Er zal vooralsnog niets veranderen aan de Songza zelf. Mogelijk komt de dienst ook van pas bij het opzetten van de nieuwe muziekstreamingdienst die Google aan het opzetten is met Youtube. Dit tot grote onvrede van muzieklabels, die een nieuwe licentieovereenkomst moeten tekenen die volgens hen erg ongunstig is. Youtube zal labels die de nieuwe overeenkomst gaan blokkeren. Eerder dit jaar kocht Apple muziekstreamingdienst Beats voor 3 miljard dollar; de grootste overname in de geschiedenis van Apple. Door de overname krijgt Apple de beschikking over zowel de koptelefoonafdeling als muzieksteamingdienst van Beats.

​ Adidas schort alle activiteiten met Suárez op

Adidas schort alle activiteiten met Suárez op

WK 2014 Het Duitse sportmerk Adidas doet tijdens het WK geen reclameactiviteiten meer met Luis Suárez, vanwege de zware straf die de spits heeft gekregen. ‘Adidas keurt het recente gedrag van Suárez ten zeerste af. We zullen hem nog eenmaal helpen herinneren aan de hoge gedragsstandaards die we onze spelers stellen’, aldus het concern. ‘We plannen geen marketingactiviteiten met Suárez meer in tijdens het WK.’  Suárez is door de FIFA voor negen wedstrijden geschorst, omdat hij de Italiaan Giorgio Chiellini in de schouder heeft gebeten. Ook mag hij 4 maanden niets in het voetbal doen. Zijn club Liverpool kan dus tot november geen beroep op hem doen.

bron: ANP © Adidas.

​’Zieke’ werkneemster ontslagen na facebooken

‘Zieke’ werkneemster ontslagen na facebooken

 

Een Zwitserse vrouw heeft haar baan verloren nadat bleek dat ze tijdens haar ziekteverlof actief was op Facebook. De werkneemster van Nationale Suisse had beweerd dat ze niet in staat was met een computer te werken door haar ‘ziekte’. Dat melden lokale media. De vrouw, die zei dat ze aan migraine leed, had het bedrijf laten weten dat ze in  een donkere kamer moest vertoeven. De ontdekking van Nationale Suisse dat de werkneemster toch niet te ziek bleek om op Facebook te zitten, leidde tot haar ontslag.

De dame uit Basel schreeuwde in de Zwitserse pers echter haar onschuld uit. Ze vertelde dat ze, liggend in haar bed, toegang had tot internet via haar iPhone. Ze geloofde de claim van haar werkgever dan ook niet dat een collega per toeval had gemerkt dat ze actief was op de sociaalmediasite in plaats van haar te bespioneren. Volgens de werkneemster had de verzekeraar een fictief Facebookprofiel  aangemaakt om ‘bevriend’ met haar te worden en haar online activiteit in kaart te brengen. Het vermoeden werd gevoed door het feit dat die ‘vriend’ van de aardbol verdween zodra de vrouw de deur was gewezen. Nationale Suisse hield echter voet bij stuk dat zij een simpele logica hebben gevolgd: wanneer mensen met migraine fit genoeg zijn om Facebook te gebruiken, dan zijn ze ook in staat om te werken. Het is niet de eerste keer dat Facebook voor controverse zorgt op de werkvloer.  Sommige bedrijven hebben de sociaalnetwerksite verboden, terwijl anderen werknemers hebben ontslagen omwille van (negatieve) dingen die ze op Facebook over de onderneming verkondigden.

 

Google stoot Apple van de troon en is nu weer meest waardevolle merk

Google stoot Apple van de troon en is nu weer meest waardevolle merk

Drie jaar lang was Apple het meest waardevolle merk ter wereld, maar de Amerikaanse technologiereus moet de nummer 1 positie nu weer afstaan aan zijn grote concurrent Google. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van marktonderzoeker Millward Brown. Voor Apple was het ook al Google die de lijst aanvoerde (2007-2010).

Dat schrijft Forbes. De lijst is gebaseerd op de geschatte waarde van de merknaam van bedrijven. Die van Google steeg in het afgelopen jaar met maar liefst veertig procent naar 115 miljard euro. Apple komt dit jaar uit op 108 miljard euro. De derde plek is voor IBM met een geschatte waarde van 7,4 miljard euro en vierde is Microsoft met 65,8 miljard euro.

Google Glass

De stijgende waarde van Google wordt volgens Millward Brown vooral veroorzaakt door het onderzoek dat het bedrijf doet op het gebied van kunstmatige intelligentie, en door uitvindingen als Google Glass. Nieuw op de lijst zijn Twitter (met ruim 1 miljard euro op de 71ste plaats) en LinkedIn (met een kleine 900.000.000 euro op de 87ste plaats).

#

#
#
#
#