#


​ Vermoedelijk van misdrijf afkomstige Iphone in beslag genomen

Vermoedelijk van misdrijf afkomstige Iphone in beslag genomen

 

Een man is in het afgelopen weekeinde aangehouden met een Iphone in zijn bezit. Deze verdachte wil niet verklaren hoe hij aan de Iphone gekomen is. Opmerkelijk aan dit apparaat is dat de teksten daarin in het Chinees geschreven zijn. De politie vermoedt dat deze Iphone is buitgemaakt bij een diefstal, inbraak of beroving en dat de benadeelde vermoedelijk van Chinese afkomst is. Benadeelden kunnen vanaf maandag tot en met vrijdag tussen zeven uur in de morgen en drie uur in de middag in contact treden met de afdeling Zware Criminaliteit op het politiebureau De Nieuwe Haven op de telefoonnummers: 402736 of 403645.

 

Kappartij te Ephraïmszegen

 

Aan een man met de initialen M.E. zijn gistermiddag ettelijke keren met een houwer kapwonden toegebracht. Het slachtoffer M.E. is onder ander gekapt aan zijn hoofd en zijn arm. In verband met deze kappartij is de 23-jarige A.H. en de 19-jarige M.D. aangehouden en in verzekering gesteld. M.E. en een nicht van de twee verdachten leven al enige tijd in onmin met elkaar. De ruzie laaide op toen de nicht van de verdachten een schutting bouwde tussen haar woning en die van M.E. M.E. maakte een gedeelte van de schutting kapot, omdat hij de mening was toegedaan dat de schutting werd opgetrokken over een pad dat toegang verschaft tot zijn woning. Op een gegeven moment zou M.E. een schop hebben gepakt, waarna hij M.D. met de steel van de schop een slag zou hebben toegebracht aan diens arm. M.D. en zijn broer A.H. die met een houwer gewapend was, hebben M.E. toen aangevallen, waarbij hij gekapt werd. M.E. mocht na medische behandeling naar huis. De zaak is in onderzoek bij de politie van Santodorp.

 

 

 

 

 

 

 

BINNENLANDS JAAR OVERZICHT 2013

BINNENLANDS JAAR OVERZICHT 2013

Velen staan er niet bij stil wat zich allemaal in een jaar heeft voltrokken en gaan er in veel gevallen zelfs schouderophalend aan voorbij. Onze redactie is en blijft van mening, dat het goed is aan het einde van elk jaar vast te leggen, wat zich in de voorbije 12 maanden heeft voltrokken. Bepaalde lezers gebruiken ons puntsgewijs jaarverslag als naslagwerk en hebben er in een later stadium zeker nut van.  Al is onze gemeenschap geen al te grote, toch voltrekken zich in ons land heel wat  zaken die het vastleggen,  noodzakelijk maken. Al decennialang verzet onze redactie dan ook het vele en intensieve werk, om dit verslag samen te stellen en aan de lezers te presenteren. Gezien de lengte van het per maand uitgewerkte overzicht en de beperkte ruimte die wij hebben per editie, zijn wij elk jaar genoodzaakt het in verschillende uitgaven af te drukken. Ook dit jaar zullen wij op dezelfde wijze tewerk gaan. Wij verzamelden de volgende gebeurtenissen voor onze lezers:

2013 BINNENLANDS JAAROVERZICHT DeWest net

 

Binnenlandsoverzicht -2012

Op de laatste dag van het jaar presenteren wij al decennialang een jaaroverzicht, van het bijna achter ons liggende jaar. Ook dit jaar hebben we besloten een dergelijk verslag samen te stellen.  In dit overzicht laten we de gebeurtenissen van dag op dag de revue passeren. Gezien de lengte, zijn wij niet in staat het overzicht in één editie op te nemen. We maken in de oudejaarseditie een aanvang met dit overzicht en zetten de publicaties voort in de komende edities. Van 2012 verzamelden wij het volgende voor onze lezers:

Binnenlandsoverzicht -2012

Voetganger overleden na aanrijding

 Voetganger overleden na aanrijding

 De 42-jarige voetganger Aileskoemar Bansie is zaterdagavond door een auto aangereden en is kort daarna ter plaatse overleden. De aanrijding vond plaats aan de Tout Lui Faut Kanaalweg. Bansie zou, aldus een verklaring van de politie, de straat zijn overgestoken zonder goed uit te kijken. Bansie is de 8e voetganger voor dit jaar, die in het verkeer is omgekomen.

 

Fietser doodgereden

 De 52-jarige fietser Jaswan Sieuwpersad is gisterochtend doodgereden op de weg naar Mariënburg (Commewijne). Het slachtoffer werd van achteren aangereden door een 37-jarige automobilist. Na de aanrijding is het slachtoffer een aantal meters meegesleurd door de auto. De automobilist is toen doorgereden en heeft zich niet lang daarna aangemeld bij de politie. Hij bleek daarbij onder invloed van alcohol te verkeren. Sieuwpersad is ter plaatse overleden. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de autobestuurder ingevorderd en  is hij in verzekering gesteld. Jaswan Sieuwpersad is de 2e fietser voor dit jaar, die in het verkeer is omgekomen. Het aantal verkeersdoden over 2012 staat nu op 47.

 

 

 

Braziliaan verongelukt

Politieberichten

Braziliaan verongelukt
De vermoedelijk 30-jarige Braziliaan genaamd Freitosha Alvis is op zaterdag 23 juni verongelukt te Apomatapoe in het district Sipaliwini. Alvis bestuurde een ATV  die over de kop sloeg. Bij dit incident  kwam Alvis onder het voertuig terecht en raakte zodanig gewond dat hij ter plaatse is overleden.

Inbrekers overgieten slachtoffer met heet water
De politie laat in een persbericht weten, dat twee gemaskerde mannen vanmorgen tijdens een inbraak een vrouw met heet water overgoten. Een gezin bestaande uit man, vrouw en 3 minderjarige kinderen is vanochtend in zijn woning aan de Mariestraat door twee inbrekers overrompeld. De criminelen konden het huis binnendringen door de achterdeur te forceren. Zij waren gemaskerd en gewapend. De slachtoffers werden gekneveld en mishandeld door de criminelen. De man heeft klappen moeten incasseren, terwijl de vrouw ernstige brandwonden heeft opgelopen, daar de criminelen haar ettelijke keren met heet water overgoten. De indringers hebben geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemd geld buitgemaakt. De slachtoffers zijn voor medische behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw is ter observatie opgenomen. De kinderen zijn ongedeerd gebleven. Informatie die kan leiden tot oplossing van deze brute woninginbraak kan worden doorgespeeld aan de recherche van  Geyersvlijt of aan de politie van het dichtstbijzijnde politiebureau.

Gasfles vliegt uit distributiewagen en ontploft
Tijdens de levering van 28 lbs gascilinders bij een winkel te Combé is  één van de cilinders tot ontploffing gekomen. Deze gasfles vloog uit de laadbak van de toeleveringswagen de lucht in en kwam uiteindelijk terecht op een erf aan de Alexander Samuelsstraat. De  Alexander Samuelsstraat  is een zijstraat van de Weg naar Ma Retraite. Een vrouw die op het adres aan de Alexander Samuelsstraat  woonachtig is maakte contact met de politie om door te geven dat de gascilinder op haar achtererf beland was. De vrouw noch haar woning is geraakt door het projectiel. Door de ontploffing is de onderkant van de gasbom voor een grootdeel opengescheurd.

Geldbedragen gevonden bij nader onderzoek Tout Lui Faut

Politieberichten

Geldbedragen gevonden bij nader onderzoek Tout Lui Faut
Op de locatie waar de afgelopen week aan de Tout Lui Fautkanaalweg de verdachten Goddard, Amzink,Burleson en Harryson gedood zijn is door een speciaal samengesteld politieonderzoeksteam SRD.11.000, aangetroffen en in beslag genomen. Dit team is bezig met een onderzoek, dat betrekking heeft op het schietincident in kwestie en de betrokkenheid van de verschillende personen bij de criminele bende. De staat, waarin de bundels bankbiljetten zijn aangetroffen doet vermoeden, dat deze bundels enige dagen op de plekken hebben gelegen, waar ze gevonden zijn. Zo was het  geld al ten prooi gevallen aan  weersinvloeden en van  insecten. Na de vondst van het geld zijn politierekruten ingezet om het gebied uit te kammen op zoek naar zaken, die mogelijk van belang zouden kunnen zijn voor het onderzoek.

Betaling met vals geld
Twee mannen zijn afgelopen zondag aangehouden en ingesloten omdat zij betalingen pleegden met valse  bankbiljetten van vijftig euro. De zaak is in onderzoek bij de afdeling Fraude van de politie.

Inbrekers  mishandelen en elektrocuteren slachtoffers
Een gezin,bestaande uit vader,moeder en dochter, is vanochtend door twee inbrekers overrompeld in hun woning aan de Martin Luther King Weg. Buitgemaakt werden een geldbedrag in euro’s een geldbedrag  in Surinaamse dollars en een computerkast. De inbrekers waren gewapend met een mes, een breekijzer en vermoedelijk een “stun gun”
(apparaat waarmee stroomschokken kunnen worden toegediend) Het gezin is mishandeld door de criminelen. De moeder en  dochter zijn zodanig op hun hoofd geslagen, dat zij barstverwondingen hebben opgelopen;terwijl de vader geëlektrocuteerd is. Het gezin is opgenomen in een ziekenhuis.

Opgespoorde loopt politiebureau binnen

De 27jarige Rawin Dewnarain alias “Baiwa” of Wanson heeft zich gisteravond aangemeld op het politiebureau te Nieuw Nickerie.  Dewnarain werd opgespoord, omdat hij verdacht wordt van diefstal door middel van geweldpleging en diefstal door middel van geweldpleging in vereniging. Hangende het onderzoek is hij aangehouden en ingesloten.

Een jaar cel voor inbraak Star Shoes

Een jaar cel voor inbraak Star Shoes

De verdachte Sjaak F.werd in de nacht van 2 naar 3 no-vember 2011 op heterdaad betrapt tijdens het inbreken in Star Shoes. Zes jaar gele-den benadeelde hij op de-zelfde manier deze zaak, en was toen ook op heterdaad betrapt. De rechter vonniste hem tot een jaar celstraf. El-ke keer wanneer hij inbrak bij Star Shoes klauterde hij via een witte ijzeren poort via het Valliants Plein op het dak van Chee’s Juwelier. Via dit dak verplaatste hij zich verder naar de daken van zo-wel Star Shoes als Ketmien en benadeelde hij ze op deze manier. Hij had dit keer iemand gevraagd om voor hem op de uitkijk te staan, maar die schakelde de politie in, terwijl hij met de inbraak bezig was. Mr.Hermelijn vroeg aan de rechter om haar cliënt een verplichte begelei-ding te doen ondergaan. Hij is namelijk drugsverslaafde en verklaarde dat hij de in-braken deed om drugs te ko-pen. Slechts enkele gestolen goederen zijn bij hem terug-gevonden, omdat hij de rest waarschijnlijk reeds ver-kocht had om zijn drugsbe-hoefte te bevredigen. De rechter vroeg aan de ver-dachte waarom hij drugs ge-bruikt en deze gaf aan dat de scheiding van zijn ouders hem zwaar op de maag ligt. Op 12 jarige leeftijd kreeg hij te maken met de schei-ding en als jongste kind van het gezin heeft hij het nooit kunnen verwerken. De rech-ter wees hem erop dat zijn overige broers en zusters geen drugsgebruikers zijn geworden, maar hij wel. Het verplichten van begeleiding om van de drugs af te komen zal slechts werken als hij zelf wil. Vaker wordt veroor-deelden die plicht opgelegd maar er komt niets van te-recht, omdat ze niet meewer-ken daar ze niet echt willen. De rechter adviseerde de verdachte zelf naar Bureau Alcohol en Drugs te gaan in-dien hij echt wil veranderen. De eis van de ovj en de door haar geleverde bewijzen werden overgenomen door de rechtspreker. = =

Gewapende rover in kraag gevat

De politie heeft de van gewapende roof verdachte Humphrey Poina in de kraag gevat. De man is in ver-zekering gesteld. Hij wordt ervan verdacht in februari dit jaar vier mannen in de wijk Abrabroki onder bedreiging van een vuistvuurwapen van geld, mobieltjes en sieraden te hebben beroofd. Na hun dure spullen te hebben af-gepakt ging Poina volgens de politie ook nog ervandoor met de auto van een van de mannen. Het voertuig is nader-hand onbeheerd teruggevoden. Bij zijn aanhouding eind vorige week had de verdachte het wapen met scherpe pa-tronen in zijn bezit. Politie zoekt doodrijder De politie zoekt naarstig naar de autobestuurder die zaterdag jongstleden omstreeks 20:00 uur een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt aan de Indira Ghandiweg ter hoogte van de Vier Kinderenweg. De voetganger Chanderdew Bansi (49) werd van achteren aange-reden en liep zodanige letsels op dat hij later dezelfde avond in het ziekenhuis is over-leden. Zijn dood brengt het aantal verkeersdoden voor dit jaar op 32. Na de aanrijding liet de veroorzaker het slachtoffer in hulpbehoevende toestand achter en reed weg. Nu vraagt de politie de hulp van de gemeenschap om de doodrijder te achterhalen. Informatie die kan leiden tot het achterhalen van de autobestuurder of de wagen kan worden doorge-speeld aan de Verkeersunit van Wanica op het telefoonnummer 582205 of aan de Centrale Meldkamer.

Politieberichten 3-6-2012

Politieberichten

B.I.D. stuit op 39 kg cocaïne
Het Bestrijding Internationale Drugshandel Team (B.I.D. team) heeft op zondag 3 juni in twee afzonderlijke gevallen 8 passagiers aangehouden, nadat cocaïne in hun bezit werd op de J.a. Pengel Luchthaven aangetroffen. In het eerste geval is een 34-jarige vrouw J.G. aangehouden toen in haar reiskoffer 1725 gram cocaïne werd aangetroffen. De drug was verstopt in een zogenaamde dubbele bodem van de koffer. In het tweede geval is een gezin bestaande uit vader, moeder, vier minderjarige kinderen en een zwager aangehouden. Zij zijn aangehouden, nadat in cocaïne geïmpregneerde kledingstukken en hangmatten in hun reiskoffers werden aangetroffen. De geïmpregneerde kledingstukken en hangmatten hebben een totaal gewicht van 38.6 kilogram. De politie-speurhonden hebben in beide gevallen ervoor gezorgd, dat de cocaïne in de reiskoffers werd ontdekt. Alle verdachten en de drug zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de Anti- Narcotica Brigade. Intussen  is J.G. in verzekering gesteld. Voor wat het gezin betreft zijn de vader, de moeder en de zwager in verzekering gesteld. De minderjarige kinderen zijn bij familieleden ondergebracht.

Schiet-en steekpartijen  in het weekeinde
Een 27-jarige man is gistermiddag aan de Nieuw Weergevondenweg neergeschoten door een andere man, die bij hem bekend is als Koetie. De verdachte verliet de plaats des onheils met een roodgelakt voertuig. Het slachtoffer werd in zijn onderlichaam geraakt. De politie beschikt nog niet over informatie over de toestand van het slachtoffer. Gisteravond  is een 19-jarige jongeman ettelijke keren met een scherp voorwerp gestoken door een andere jongeman op de hoek van de Rome- en de Portugalstraat. Het slachtoffer is in zijn bovenlichaam geraakt en is voor medische behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte heeft zich nog dezelfde avond aangemeld bij de politie. Daags daarvoor werd de 24-jarige Braziliaanse vrouw Luciana Alves te Alimoni te Grankreek achter het stuwmeergebied doodgestoken door een Braziliaanse man. Gebleken is, dat de man  een vaste klant was van de vrouw, die commerciële sekswerkster was in dat gebied. Op de bewuste avond kreeg het tweetal onenigheid, waarbij de man een mes te voorschijn haalde. Hij bracht Luciana een steek toe in haar rechter borststreek, waardoor zij ten gevolge van de opgelopen verwonding ter plaatse kwam te overlijden. De verdachte, die bekend staat als Pelado, is voortvluchtig. Het ontzielde lichaam van de vrouw is voor sectie in beslag genomen. Deze zaak wordt door de politie van Brokopondo overgedragen aan de recherche van Geyersvlijt.

Veroorzaker aanrijding doet valse aangifte

De 21-jarige A.G. deed zondagmorgen omstreeks 02.55 uur aangifte bij de politie van Meerzorg van een roofoverval, waarbij er op hem zou zijn geschoten. Gebleken is, dat A.G. niet overvallen is, maar de veroorzaker is van een aanrijding. Op zaterdagavond verliet hij zijn woning om uit te gaan. Van zijn moeder mocht hij niet laat thuiskomen. Echter had hij op de terugweg vermoedelijk te diep in het glaasje gekeken. Aan de Martin Luther Kingweg reed hij tegen een mast op, maar reed door. Te Commewijne ± 1 km verwijderd van de politiepost Meerzorg, verloor hij vermoedelijk de controle over de besturing van zijn voertuig. Hij botste vervolgens tegen twee pilaren. Na deze botsing deed hij zijn woning aan en om te ontkomen aan de straf van zijn moeder, hield hij zijn huisgenoten voor overvallen te zijn. A.G. werd terstond door één der huisgenoten gebracht naar het station voor het doen van aangifte. Na met een politievoertuig vervoerd te zijn naar de Spoed Eisende Hulp, werd hij na medisch te zijn behandeld heengezonden. Na een ingesteld onderzoek door de politie kwam hij omstreeks 07.15 uur terug op zijn verklaring en gaf toe niet te zijn overvallen, maar tegen enkele pilaren en/of masten te zijn opgereden.

Lijk bejaarde man in woning aangetroffen
De politie van Lelydorp heeft vanmorgen na een melding van buurtbewoners het ontzielde lichaam van een bejaarde man in zijn woning aan de Indira Gandhiweg no.853 aangetroffen. Een ingeschakelde arts constateerde de natuurlijke dood. Volgens een familieboekje, dat in de woning is aangetroffen moet het gaan om de 63-jarige Ramnath, Krishna Persad. Hij was alleenstaand. Familieleden of zij die denken deze man te hebben gekend worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Lelydorp.

Dieven aangehouden
De politie kreeg vanmorgen een melding, dat er dieven bezig waren in te breken in een woning op de hoek van de Hortensia- en de Zonnebloemstraat. Bij aankomst zag de politie twee verdachten uit de woning komen. Bij het zien van de politie zette de verdachten het op een lopen. De wetsdienaren zette de achtervolging gelijk in en loste waarschuwingsschoten om het tweetal tot andere gedachten te brengen. Hierbij werd de 27-jarige oudbekende van de politie L.V. en de 26-jarige S.L. aangehouden. Ze zijn samen met de  gestolen goederen overgedragen aan de recherche van bureau De Nieuwe Haven.

Verdachte Soerinder M. geïsoleerd

Verdachte Soerinder M. geïsoleerd

Gisteren werd het onderzoek in de strafzaak, waarin  Soerinder M. en Parbati R. terechtstaan, voortgezet. Er werd aan de rechter medegedeeld dat Soerinder in de gevangenis niet meer in de ziekenboeg, maar geïsoleerd is. Zijn raadsman probeerde, onder andere met deze informatie, voor de zoveelste keer de rechter over te halen Soerinder voorlopig op vrije voeten te stellen. De officier van Justitie bracht hiertegen in, dat de bekende verdachte zich zodanig heeft  gedragen dat het niet verantwoord is, hem voorlopig te laten gaan. Hij is niet zomaar uit de ziekenboeg gehaald om geïsoleerd te zijn. Volgens de ovj is er behalve een cellulairtoestel nog veel meer bij hem aangetroffen, maar op de rest wilde ze niet ingaan. De rechter wees ook deze keer het verzoek af omdat er behalve mensenhandel, ook andere feiten ten laste zijn gelegd, waarvoor intussen bezwarende bewijzen naar voren zijn gekomen.
De zaak stond gisteren op de rol voor het horen van getuigen. De kokkin, die gedurende 3 maanden voor de verdachte Soerinder werkte, gaf geen noemenswaardige verklaring, omdat ze niets bijzonders gezien heeft. Zijn huishoudster daarentegen heeft het slachtoffer Sabrina P.wel een keer in de woning van Soerinder ontmoet. Het meisje was er plotseling en zei dat ze met haar oom was, de man die de lampen verwisselde. De schoonmaakster wist dat de echtgenoot van Soerinders medeverdachte degene was, die deze klus klaarde voor Soerinder. Na een tijdje een
afwachtende houding bij het meisje gezien te hebben vroeg ze haar op wie ze wachtte. “Mi wait the old man”, zei het meisje toen. Ze ging op een bepaald moment drinken halen in de woning, maar ging de slaapkamer van Soerinder , die lag te slapen, niet binnen. Na lang wachten ging ze weg met haar oom, op de brommer. Ook de schoonzoon van Parbati R., Dewchan, getuigde gisteren tegen zijn schoonmoeder en haar medeverdachte. Zijn vrouw getuigde tijdens de vorige zitting reeds tegen haar moeder. Dewchan verklaarde dat hij reeds 7 jaar achter de woning van zijn schoonmoeder woont en dat Soerinder pas 1 jaar aan huis komt. Maar hij bleef voorheen altijd in de auto, met uitzondering van kort uitstappen als het Dewali was. Vanaf Sabrina er is komt hij vaker en stapt hij uit en gaat de woning binnen. Dewchan zei, dat hij het meisje 2 tot 3 keer in de woning van zijn schoonmoeder zag, maar nooit buiten. Op een avond rond 8 uur stond hij met een vriend aan de voorzijde van het erf te praten en zag toen Sabrina thuis komen met Soerinder M., die een kleine auto bestuurde die avond. Het meisje stapte met een portie eten uit en schrok toen ze hem zag en wel zodanig, dat ze direct naar binnen rende. Hij vertelde dit aan zijn vrouw ,maar ze besloot dat zij zich niet hiermee zouden bemoeien. Hij vond het erg vanwege de hoge leeftijd van Soerinder en de jonge leeftijd van het meisje. Hij vroeg niets aan zijn schoonmoeder. Hij zag zijn schoonzusje, dat jonger is dan Sabrina, eens met een man en vroeg zijn schoonmoeder hoe het daarmee zat, omdat de zaak er niet pluis uit zag. Ze antwoordde hem toen dat het zijn zaak niet was, dus wilde hij het in het geval van Sabrina ook
wel vragen, maar dacht eraan waarschijnlijk hetzelfde antwoord te zullen krijgen. Later op de avond kwam Soerinder terug tussen 10 en 11 uur met een zaklantaarn, tikte daarmee tegen de woning en Sabrina opende de deur. Hij wekte zijn vrouw en deelde dit aan haar mede, waarna zij de zaak stiekem volgde en de politie inschakelde. Tot slot werd de achterbuurvrouw van Parbati R.gehoord. De buurvrouw verklaarde, dat ze het “vreemd” tenger meisje Soerinders armen zag masseren en daarna met zijn hoofdhaar spelen in bijzijn van Parbati in het donker op het balkon.
De woning heeft geen elektriciteit en ze zag hem ook met de familie liederen zingen en lachend plezier maken op het balkon en in de woning vanaf het meisje er was. Op 4 juni staat deze zaak op de rol voor verdachtenverhoor en komen de beide verdachten aan het woord.

Drugscriminelen 6 jaar achter slot en grendel

Terwijl de eerder in vrijheid gestelde Nitinder Oe.vrijgesproken werd van de algehele tenlastelegging, werden zijn broer Wirinder Oe. en hun medeverdachte Rohan, die als chauffeur was ingezet, veroordeeld. Beide veroordeelden zijn voor 6 jaar weggezet. De eis van de vervolging luidde 8 jaar. In mei 2011 werd het drietal aangehouden te Saramacca in
verband met een vondst van 125 kilogram drugs. De eerste die werd aangehouden was Rohan. Hij was op dat moment de drugs in de vorm van tabletten aan het transporteren voor Wirinder. Het was namelijk de gewoonte, dat hij transportdiensten bewees aan de broers en daarvoor vergoed werd. Hierdoor had hij geregeld een goede aanvulling op zijn financiën.
Normaliter ontving hij ongeveer SRD1000 per rit, maar deze keer was het anders. Hij zegt dat hij niet wist dat het om drugs ging, maar dacht dat het gewoon stimulerende tableten waren. Hij wist wel dat er iets bijzonders aan zijn lading was, want hij kreeg deze keer $1000. Rohan werd door het A-Team aangehouden met de lading in zijn voertuig, terwijl hij de opdracht aan het uitvoeren was. Het A-Team pakte hem volgens eigen zeggen zeer hardhandig aan om aan de gegevens van zijn opdrachtgevers te komen. Uiteindelijk bezweek Rohan, die alleen was, voor deze aanpak en gaf de broers aan. Dezen werden hierna direct opgespoord en gevangen genomen. Mr. Koulen voerde tijdens zijn pleidooi aan dat zijn cliënt geen deel was van de organisatie, omdat hij helemaal niet op de hoogte was van wat de lading in zijn auto precies bevatte. In de waan van stimulerende tabletten gelaten, dacht hij niet strafbaar bezig te zijn. De raadslieden Koulen en
Murahu stonden de broers bij. Het OM was er wel van overtuigd, dat alle drie verdachten deel uitmaakten van een criminele in drugs handelende organisatie.

Veroordeeld vanwege vals geld

Gilliano A.werd gister veroordeeld conform de eis van de officier van justitie tot 2 jaar gevangenis straf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Op 2 december 2011 probeerde hij in de buurt van de Mon plaisirweg te Pad van Wanica bij de service station aldaar
te tanken met vals geld. Toen de pomp bediende opmerkte dat het geld vals was, weigerde hij dit. De oplettende pompbediende zag toen ook meer valse biljetten op de achterbank van de auto van Gilliano. Toen hijd it zag pakte hij de sleutels van de auto en rende met ze weg.
Gilliano die gewapend was met een gaspistool rende achter hem aan en schoot gericht op hem. Omdat hij zich kon schuilhouden werd de bediende gelukkig niet geraakt.Hierna bedreigde Gilliano een vrouw met haar kind met het wapen en eiste haar auto aan hem af te staan.
De vrouw stond haar voertuig af, waarna Gilliano wegreed. Toevallig zat agent Rinio L. met een collega in een auto daar dichtbij. Ze zagen hoe een javaanse man een vrouw en haar kind onder bedreiging hun voertuig afhandig maakte en kon de zaak aanpakken. Bij huiszoeking aan de Milostraat werden vellen A-4 met gescande bankbiljetten van srd50 en srd100 aangetroffen
in een papierenton. Deze hadden allemaal dezelfde serienummers als de bankbiljetten op de achterbank van de auto. De rechter strafte Giliano als voormeld. Het maken van valsgeld is strafbaar en volgens de magistraat geen manier om uit geldnood te komen. De omstandigheden waaronder het feit is gepleegd zijn even ernstig als het feit zelf. Het schieten op de pompbediende had deze zijn dood kunnen betekenen als hij niet op tijd achter iets was gaan schuilen. Ook het bedreigen van de vrouw met haar kind werd als zeer ernstig gezien. De samenleving krijgt zo een onveilig gevoel. Aldus de rechter. Gilliano is voor het eerst in aanraking met de jusititie en heeft vanaf het begin meegewerkt aan het onderszoek. Hij zit vanaf 5 december 2011 in voorarrest en komt dus in december 2013 vrij.

Verdachte stond op het punt te trouwen

De verdachte voor moord op mevrouw Sardjoe, stond op het punt te trouwen. Gisteren getuigde zijn verloofde op de zitting in belang van het onderzoek in deze zaak. Wegens de korte
verlovingsperiode had zij geen verschoningsrecht, dus kon ze daar geen gebruik van maken. Toen de moord op 18 juli 2011 werd gepleegd, waren alle voorbereidingen voor het huwelijk (in September) in volle gang. De verdachte kende zijn verloofde toen al 6 maanden. Ze
was er zich niet van bewust dat hij schulden had, of financieel krap zat. Hij had altijd wat geld en klaagde nooit over gebrek aan geld. Zij wist wel dat hij bij Oase en Casas als tuinman werkte, maar hij zei dat hij geen vaste werktijden en of dagen had op de voormelde lokaties. Wel belde hij haar elke dag en vertelde op die bewuste dag waar hij werken zou. Op 18 juli van het vorig jaar belde hij haar ’s morgens en zei dat hij bij Casas was en daar zou werken die dag. Ze wist
helemaal niet, dat hij op die dag verlof had. Rond 6 tot half 7 in de namiddag haalde hij haar thuis op en gingen naar Leonsberg voor een wandeling  Er was niets vreemds aan hem noch in zijn auto op te merken. De volgende dag werd ze door mr. Marica over zijn aanhouding ingelicht en vroeg de advocaat haar bij hem op kantoor langs te gaan. Eerder wist ze niets. De getuige keek verontwaardigd toen haar werd gevraagd, of ze wist dat hij openstaande rekeningen van 2 maanden bij de kantine van zijn werkplek had. Ook daar wist ze niets van. Ze had wel gemerkt, dat hij eerder een diepvries gekocht had, maar andere noemenswaardigheden kon ze niet doorgeven. Als getuige werd ook een collega van de verdachte te Oase opgeroepen. Deze werkt al 24 jaar in Oase met de verdachte. De getuige zag hem op die dag vroeg ‘s morgens richting Doekhieweg rijden. Het was toen iets voor 7.00 uur. Hij wist dat zijn collega met verlof was en zag hem alleen in de auto zitten. De volgende dag 19 juli kwam de verdachte normaal aan het werk en in de schafttijd gingen ze samen naar de kantine, alwaar de verdachte een energiedrank kocht. De getuige wist niets af van openstaande rekeningen of dergelijke. De verdachte werkte dagelijks van 7.00 tot 15.00 uur te Oase en doet indien nodig tuinwerkzaamheden voor Casas na
zijn dagtaak bij Oase. Hiervan waren zijn collega’s wel op de hoogte, maar aan zijn verloofde vertelde hij, geen vast werkschema te hebben. Een derde getuige was de vrouw van de collega van Oase. Deze is ook collega van de verdachte maar dan bij Casas. Zij opende de deur voor hem op de ochtend van 18 juli toen hij om 9 uur bij Casas kwam. Zij wist op dat moment niet dat hij met verlof was en dacht dat hij zoals gewoonlijk, in zijn schafttijd van 9uur even langs kwam om afspraken te maken met Casas over werk of iets anders. Hij gedroeg zich normaal en ze zag hem niet vertrekken. De volgende dag hoorde ze van zijn aanhouding en vroeg haar man informatie over de arrestatie. De officier van justitie deelde mede dat de ene Monique van Oase had verteld dat de verdachte op 19 juli in 1 keer al zijn openstaande rekeningen van de afgelopen 2 maanden had betaald.

Politieberichten Verkeersongeval in Coronie

Politieberichten

Verkeersongeval in Coronie
De 27-jarige autobestuurder Steven Feller is gistermiddag bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dit ongeval vond plaats aan de Johannes Kraagweg te Coronie. Feller kwam met zijn auto tegen een elektriciteitsmast aan,die door de klap in tweeën brak.. In het voertuig zaten nog drie jongemannen, namelijk de 28-jarige R.S., de 17-jarige O.R. en de 17-jarige B.B. Feller is ter plaatse overleden. O.R. en B.B. zijn ernstig gewond geraakt en zijn ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Steven Feller is de 27e verkeersdode voor dit jaar.

Man verdronken in kanaal
De 42-jarige Iwan Felter is op woensdag 23 mei in een kanaal nabij de  plantage John in het district Coronie verdronken. Het ongeval vond plaats in de vooravond. Uit onderzoek is gebleken,dat  Felter aan het borrelen was toen hij op een gegeven moment het besluit nam om in het kanaal te gaan zwemmen. Hij verdween toen in de diepte. Niet lang daarna is het gelukt om zijn ontzielde lichaam te bergen.

Rovers aangehouden
De 25-jarige Dwight G. en de 19-jarige Regilio van B. zijn vanochtend door een opsporingseenheid van de politie aangehouden. Kort voor hun aanhouding probeerden zij  een taxi chauffeur te beroven in de Petrusweg te Pontbuiten. Voorlopig onderzoek heeft naar voren gebracht,dat de verdachten de taxi bij een taxi bedrijf besteld. Regilio van B nam toen plaats naast de chauffeur; terwijl Dwight G. achterin de auto plaats nam. In de Petrusweg aangekomen kreeg  de chauffeur van achteren een stroomstoot toegediend  tegen zijn nek. Gelijk daarna moet hij zijn vastgegrepen door Regilio. Het gelukte de chauffeur om zich uit de greep van Regilio te bevrijden en uit zijn auto te vluchten. Regilio nam plaats achter het stuur en reed de chauffeur achterna. Op dat moment was één der surveillance eenheden van de politie in de directe nabijheid en ging af op het hulpgeroep van de chauffeur.  Bij het zien van de politie reed Regilio de auto in een trens en vluchtte weg. Dwight is in de auto aangehouden;terwijl Regilio niet lang daarna in de omgeving is aangehouden, door een andere politie-éénheid, die assistentie was gaan verlenen. In de auto werden aangetroffen een gaspistool en een “stun gun”. Een “stun gun”is een zelfverdedigingsapparaat, dat stroomstoten produceert. De verdachten zijn overgedragen aan de politie van het bureau Latour.

Bromfietser overleden

De 24-jarige bromfietser Marco Balgobind heeft een botsing  aan de Graderweg te Waldeck in het district Nickerie  niet overleefd. Balgobind kwam in botsing met de 20-jarige bromfietser D.R., die uit tegenovergestelde richting kwam aangereden. Balgobind is kort na de botsing ter plaatse overleden, terwijl D.R. met zijn duorijder met de ambulance vervoerd zijn naar het ziekenhuis. Voorlopig onderzoek doet vermoeden, dat D.R. onder invloed van alcohol reed en dat hij de veroorzaker van de botsing moet zijn geweest.

#

#
#
#
#